تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
کد خبر : 444

چهارمین جشنواره تخصصی ملی مرکبات در نمایشگاه بین المللی شهرستان برگزار شد

چهارمین جشنواره تخصصی ملی مرکبات در نمایشگاه بین المللی شهرستان برگزار شد

چهارمین جشنواره تخصصی ملی مرکبات با حضور  مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور ، معاون امور اقتصادی استاندار ، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران ، فرماندار و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر و جمعی از مسئولان استانی و محلی ، در نمایشگاه بین المللی شهرستان قائمشهر برگزار شد .     معاون

چهارمین جشنواره تخصصی ملی مرکبات با حضور  مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور ، معاون امور اقتصادی استاندار ، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران ، فرماندار و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر و جمعی از مسئولان استانی و محلی ، در نمایشگاه بین المللی شهرستان قائمشهر برگزار شد .

 

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مازندران یکی از مشکلات صادرات مرکبات استان را نبود پایانه صادراتی اعلام کرد و گفت که تنها پایانه صادراتی استان برای این منظور بزودی افتتاح می‌شود.

 

حسن خیریانپور در مراسم آغاز به کار نمایشگاه ملی مرکبات در محل نمایشگاه بین المللی مازندران در قائمشهر افزود : اگر بخواهیم به همه کشورهای جامعه هدف محصولاتمان را صادر کنیم باید بتوانیم یک پایانه صادراتی مناسب راه اندازی کنیم .

وی با اعلام اینکه در شهرستان جویبار پایانه صادراتی رماک گستر با ظرفیت ۱۴۰ هزار تن در حال راه اندازی است ، گفت : فاز  اول این پایانه صادراتی بودی افتتاح می شود و فازهای بعدی هم در حال انجام است که با راه اندازی این پایانه دغدغه اصلی کشاورزان رفع خواهد شد.

معاون استاندار مازندران افزود : مازندران قطب تولید مرکبات کشور است و همچنین تولید کننده اصلی کیوی محسوب می شود و به طور قطع راه اندازی پایانه صادراتی صادرات این دو محصول را به همراه سایر محصولات کشاورزی رونق خواهد داد.

استان مازندران ۲ و نیم میلیون تن مرکبات تولید می کند که بر اساس اعلام مسئولان ذیربط دستکم ۶۰۰ هزار تن مازاد مصرف است و قابلیت صادراتی دارد .

خیریانپور توجه کشاورزان و تجار به استانداردهای صادراتی کیوی را تجربه ای موفق برای الگوبرداری صادرات پرتقال و دیگر محصولات استان دانست و توضیح داد : امسال حدود ۹۰ هزار تن کیوی از کشور صادر شد که بخش عمده آن مربوط به مازندران بود برای این که تولید کننده اصلی این محصول هستیم.

وی میزان صادرات مرکبات اعم از پرتقال و نارنگی از مازندران را هم بر اساس آمار سال گذشته بیش از ۶۰ هزار تن اعلام و ابراز امیدواری کرد که امسال میزان صادرات بیشتر شود.

چهارمین جشنواره ملی مرکبات با حضور ۳۵ شرکت کننده در قالب ۲۷ غرفه از امشب در محل نمایشگاه بین المللی مازندران در قائمشهر شروع به کار کرد و تا ۱۳ دی ماه ادامه دارد.

 

 

زهرا جلیلی مقدم در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه ملی مرکبات در قائمشهر در گفت و گو با خبرنگاران مهم‌ترین مشکل ارقام کنونی مرکبات کشور را به ثمرنشستن آنها در یک دوره زمانی کوتاه مدت اعلام کرد و افزود که این وضعیت سبب می شود تا بازار با انبوه عرضه مواجه شود که نتیجه آن کاهش قیمت و متضرر شدن باغدار و تولید کننده است.

وی میزان تولید کنونی مرکبات در کشور را پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت که مازندران با تولید نیمی از مرکبات کشور قطب تولید این محصول است.

جلیلی مقدم فراوری و صادرات را دو راهکار دیگر برای تولید انبوه ارقام کنونی مرکبات در کشور دانست و گفت : پارسال در مجموع ۸۶ هزار تن مرکبات به ارزش ۴۵ میلیون دلار صادر شد و امسال هم با توجه به روند موجود که از ماه آذر شروع شد به نظر می رسد صادرات خوبی داشته باشیم.

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گسترش صنایع تبدیلی مرکبات  را هم از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی معرفی کرد و افزود : وجود صنایع تبدیلی به روز و به اندازه کافی موجب می شود تا میوه های درجه ۲ و ۳ که برای تازه خوری قابلیت بازار پسندی ندارد در این صنایع فراوری شود.

وی تاکید کرد : همچنین صنایع تبدیلی علاوه بر این که برای تولید کنندگان ارزش افزوده و برای کشور شغل ایجاد می کند، سبب   می شود تا حدود ۹۰ درصد از آبمیوه مورد نیاز کشور هم تامین شود .

بر اساس آمارهای رسمی جهاد کشاورزی مازندران، از ۱۶۰ هزار هکتار باغ استان ۱۱۰ هزار هکتار مرکبات است و در این میان ۷۰ درصد باغ مرکبات را گونه های مختلف پرتقال تشکیل می دهد و در میان باغ های پرتقال هم ۸۰ درصد در اشغال درختان تامسون است.

اگر میانگین تولید مرکبات مازندران را ۲ و میلیون و ۵۰۰ هزار تن در نظر بگیریم ، بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن آن پرتقال و از این میزان هم حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از گونه تامسون است که در یک بازه زمانی کمتر از سه ماهه وارد بازار می شود. این رقم پرتقال علاوه بر این که قابلیت ماندگاری کمتری دارد ، به علت اندازه درشت در صنایع تبدیلی موجود استان و کشور قابل فراوری نیست.

بر اساس آمارهای رسمی از افزون بر ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات مازندران که سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن محصول از آنها برداشت می شود، ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول به خاطر نداشتن کیفیت صادراتی و ماندگاری کم و مازاد بودن برای مصرف داخلی از بین می رود. این وضعیت حیف و میل را می توان از اواخر اسفند تا اواخر فروردین از تلنبار پرتقال های پوسیده و رها شده در حاشیه جاده های اصلی استان هم مشاهده کرد.

چهارمین نمایشگاه تخصصی ملی مرکبات با حضور ۳۵ شرکت کننده در قالب ۲۷ غرفه در محل نمایشگاه بین المللی مازندران در قائمشهر شروع به کار کرد و تا ۱۳ دی ماه ادامه دارد.

 

 

عزیزالله شهیدی فر در آیین آغاز به کار چهارمین نمایشگاه ملی مرکبات در قائمشهر گفت : متاسفانه در بحث قیمت مرکبات هنوز به منفعت خوبی نرسیده ایم و لازم است باغداران تا جایی که امکان دارد نسبت به ذخیره سازی مرکبات اقدام کنند چرا که در بهمن و اسفند ماه قیمت خوبی برای باغدار خواهیم داشت .

وی از مازندران به عنوان قطب تولید مرکبات کشور یاد کرد و افزود که این استان ۶۰ درصد مرکبات کشور را تولید می کند.

شهیدی فر میزان تولید مرکبات مازندران در سال جاری را هم با افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی نسبت به سال های گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برآورد کرد و  گفت که تاکنون ۶۰ هزار تن مرکبات اعم از پرتقال و نارنگی از استان به سایر کشورها صادر شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گردش مالی مرکبات در این استان را ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : در بحث مرکبات ۱۵۰ هزار شغل در این استان ایجاد شده است .

استان مازندران با ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات دارای ۱۱۰ هزار بهره برداری است .

 

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر هم در این جشنوراه گفت : یکی از علت هایی که شهرسنان قائمشهر به مهد مرکبات معروف شده است به دلیل راه ترانزیتی است که این امر باعث شد تا مرکبات این شهرستان را کل ایران بشناسند .

مجید جعفری دیگر اهمیت قائمشهر در زمینه مرکبات را هم وجود ۱۷۶ واحد سورتینگ و تعاونی باغداران در این شهرستان اعلام کرد و افزود : شهرستان قائمشهر ۸۰ هزار تن از مرکبات مورد نیاز شب عید را ذخیره سازی می کند.

وی با علام این که در شهرستان قائمشهر ۱۰ واحد سورتینگ قابلیت صادرات مرکبات به کل کشور را دارند،  گفت : تاکنون ۱۲ هکتار از اراضی مرکبات این شهرستان گواهی استاندارد دریافت کردند و محصولات این باغ ها فاقد هرگونه آلایندگی شیمیایی و کود سمی است .

چهارمین جشنواره ملی مرکبات با حضور ۳۵ شرکت کننده در ۲۷ غرفه از امشب در محل نمایشگاه بین المللی مازندران در قائمشهر برپا شد و تا ۱۳ دی ماه ادامه دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.