روشهای پیشگیری از خسارت سرما و یخبندان در باغهای مازندران
با توجه به در پیش رو بودن سرما، جهاد کشاورزی مازندران روشهای پیشگیری از خسارت سرما و یخبندان در باغهای استان را اعلام کرد. مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این خبر به ویژه در مورد باغهای مرکبات از باغداران خواست نسبت به رعایت این موارد اقدام کنند: * از پخش کردن کودهای حیوانی(مرغی،
با توجه به در پیش رو بودن سرما، جهاد کشاورزی مازندران روشهای پیشگیری از خسارت سرما و یخبندان در باغهای استان را اعلام کرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این خبر به ویژه در مورد باغهای مرکبات از باغداران خواست نسبت به رعایت این موارد اقدام کنند:
* از پخش کردن کودهای حیوانی(مرغی، گوسفندی، گاوی)در سطح خاک باغ به ویژه پیرامون سایه انداز درختان مرکبات خودداری شود.
*حداقل ۲تا۳ روز قبل از کاهش دمای هوا نسبت به انجام عملیات محلول پاشی درختان با کود تقویتی فسفیت پتاسیم به میزان دو در هزار به همراه مویان اقدام نمایند.
* پس از رفع خطر سرمای زمستانه نسبت به انجام عملیات هرس درختان اقدام کنند.
* درصورت امکان قسمتهای مختلف اندام هوایی نهالهای غرس شده را با کیسههای چتایی پوشانده و یا تنه لخت درختان را با فومهای مناسب یا کیسه بپوشانند و پس از رفع خطر سرمای زمستان نسبت به برداشت آنها اقدام شود.
* بهترین روش برای مقابله با خطر سرمازدگی در باغهای مرکبات، استفاده از پلار باغی است.
* پس از سرما و یخبندان، در شبهای صاف برای جلوگیری از تشکیل شبنم بر روی قسمتهای مختلف اندام هوایی درختان، در ساعات ۱۷تا۲۰ از وسایل گرمایشی در باغها استفاده گردد.
* آن دسته از باغداران که تاکنون موفق به برداشت میوه مرکبات نشده اند توصیه میشود، در سریعترین زمان نسبت به برداشت میوه باغ خود اقدام کنند.
* تولیدکنندگان نهال مرکبات برای کاهش خطر سرمازدگی نهالهای مرکبات، گلدانها را روی زمین خوابانده و با چتایی روی آن را بپوشانند.
* باغدارانی که در باغ آب کافی در اختیار دارند میتوانند برای کاهش خطر سرمازدگی ریشهها و حتی قسمتهای هوایی درختان مرکبات، آبیاری غرقابی انجام دهند.
* تا رفع سرمای زمستانه از شخم و شیار باغها جداً خودداری شود.
* پس از برداشت محصول مرکبات برای بازتوانی درختان براساس توصیههای کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مازندران عملیات محلولپاشی با عناصر غذایی از جمله پتاس، فسفر، اسیدهای آمینه و … انجام گردد.
* قبل از وقوع سرما، تنه درختان بارده مرکبات را با محلول بردو ضدعفونی کرده و نسبت به حذف علفهای هرز اقدام شود.
* باغدارانی که اقدام به ذخیره سازی میوه مرکبات در انبار کرده اند، نسبت به کنترل دمای و رطوبت آن (دمای مناسب انبار در شب و روز ۵تا۷ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۸۵تا۹۰ درصد) توجه کنند.
* تمهیدات لازم برای مقابله با خطر سرمازدگی در واحدهای گلخانهای و قارچهای خوراکی:
الف) واحدهای گلخانهای در حال ساخت:
– به تعویق انداختن نصب پوشش سقف گلخانه
– در صورت اجرای پوشش گلخانه، لازم است نسبت به تعبیه و فعال سازی سیستم حرارتی (هیتر و …) در زمان بارش برف اقدام گردد.
– عایق بندی لولههای سوخت و آب
– تخلیه لولههای آب رسانی
ب) واحدهای گلخانهای فعال و واحدهای پرورش قارچ:
– تعبیه و راه اندازی موتور برق اضطراری و اطمینان از کارکرد صحیح آن قبل از وقوع سرما و یخبندان
– ذخیره سازی سوخت مایع جایگزین در واحدهای گازسوز (به ازای هر هزار مترمربع) حداقل هزار تا ۲هزار لیتر گازوئیل
– مجهز کردن سیستم گرمایشی(هیتر) به مشعلهای دوگانه سوز
– عایق بندی مخازن سوخت، لولههای سوخت و لولههای آب
– کنترل و بازرسی سیستمهای حرارتی و احیاناً تعمیر آن و اطمینان از کارکرد صحیح آن
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0