تأثیر پرخاشگری و خشم راننده بر تصادفات
کارشناس پلیس راهور استان مازندران در گفتگو با ریحان نیوز،گفت:امروزه این موضوع به یکی از مسائل مهم پیش روی مهندسان ترافیک و مدران برنامه ریزی حمل و نقل شده و از طرفی عامل انسانی تأثیر گذارترین علت در تعیین سطح ایمنی ترافیک جادهای از میان عوامل سهگانه :راه ، وسیله نقلیه و انسان است .
کارشناس پلیس راهور استان مازندران در گفتگو با ریحان نیوز،گفت:امروزه این موضوع به یکی از مسائل مهم پیش روی مهندسان ترافیک و مدران برنامه ریزی حمل و نقل شده و از طرفی عامل انسانی تأثیر گذارترین علت در تعیین سطح ایمنی ترافیک جادهای از میان عوامل سهگانه :راه ، وسیله نقلیه و انسان است .
ستوانیکم مرتضی ابراهیمی افزود:شرایط رانندگی به ویژه شرایط روانی، اخلاقی و اجتماعی بسیار متعدد هستند . امور مربوط به رانندگی از آن جهت که اموری غیرقابل پیش بینی بوده و دائماً اتفاق می افتد و امور خطرناکی را شامل می شوند عوامل خشم برانگیز هستند .
وی گفت:رانندگان در این امر بسیار متفاوت هستند . سطح خطر پذیری در رانندگان یکی از فاکتورهای مهم عامل انسانی در رانندگی و تأثیرگذار در ایمنی ترافیک است. در سالهای اخیر مطالعهی ارتباط میان رفتار رانندگان بر اساس ویژگیهای شخصیتی با استفاده از برداشتهای میدانی و پرسشنامههای خود اظهاری سهم بسزایی در مطالعات ایمنی ترافیک داشته است .
ابراهیمی بیان کرد:تحلیل همبستگی، ارتباط معناداری میان سن و سنوات رانندگی رانندگان با برخی از عاملهای مقیاس خشم و همچنین میان میزان خشم راننده با درگیری در تصادفات ترافیکی نشان میدهد که مقایسه نتایج مطالعه انجام شده با سایر کشورها حاکی از آن است که میزان خشم رانندگان ایرانی نسبت به رانندگان هندی کمتر و نسبت به رانندگان اروپایی بیشتر است .
وی با بیان اینکه راننده پرخاشگر ، رانندهای است که با توسل به درگیری و خشونت، قصد انجام اعمال خلاف مقررات راهنمایی و رانندگی را دارد گفت:اعمالی همچون تغییر مسیر ناگهانی و خطرناک، سبقت غیرمجاز، رعایت نکردن فاصله مناسب طولی و عرضی، بوق زدنهای مکرر، استفاده از نور بالا برای تنبیه دیگران، حرکت سریع و تعقیب و گریز خودرویی، سرعتهای نابجا، مانور و تغییر مسیر بهطور مکرر، اشغال طولانی خط سبقت، ترمزهای ناگهانی و مکرر، انحراف از مسیر اصلی و عبور از خط مقابل برای رهایی از ترافیک غیر روان و قانونشکنی و دیگر رفتارهای ناپسند همراه با فحاشی و هتاکی به دیگران، در کارنامه رانندگی افراد پرخاشگر کاملا مشهود است و این عوامل بهطور مجزا باعث بروز عکسالعملهای نامناسب یا کاهش تواناییهای فکری و جسمی راننده خواهند شد.
کارشناس پلیس راهور استان مازندران ادامه داد:رانندگی یکی از مواردی است که شخصیت انسان را در اجتماع آشکار میکند و تقریبا میتوان گفت که ابعاد فرهنگی رشد اجتماعی و میزان ادب و علاقه او را نسبت به همنوعانش نشان میدهد. نیاز راننده به داشتن فرهنگ و تجربه بالا و اطلاع کافی از مسائل قانونی و فنی، مقولهای ضروری برای نشاندادن عکسالعملهای مناسب است.
وی تصریح کرد: از راه هایکنترل خشم در هنگام رانندگی میتوان به افزایش آستانه تحمل، تغییر باورها و نگرش های فرهنگی اجتماعی ناصحیح، پذیرش و اطاعت از مقررات و انجام رفتار قانونمند ، درک متقابل و رفتار همدلانه با دیگران و اجتناب از رفتارهای هیجان پذیری کاذب، شیوههای کارآمدی در جهت خویشتنداری اشارهنمود .
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0