تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۷:۴۵
کد خبر : 4883

بیم‌ها و امیدهای ساماندهی پسماند در مازندران

بیم‌ها و امیدهای ساماندهی پسماند در مازندران

به گزارش ریحان نیوز, تولید روزانه بیش از سه هزار تن زباله در روزهای عادی و افزایش دو برابر میزان زباله‌های تولیدی استان در ایام تعطیل از چالش‌های حوزه پسماند در مازندران محسوب می‌شود. زباله‌های تولیدی مازندران تَر و دارای شیرابه است که بعضا در برخی از نقاط استان مازندران شیرابه‌ها به سفره‌های آب زیر

به گزارش ریحان نیوز, تولید روزانه بیش از سه هزار تن زباله در روزهای عادی و افزایش دو برابر میزان زباله‌های تولیدی استان در ایام تعطیل از چالش‌های حوزه پسماند در مازندران محسوب می‌شود.

زباله‌های تولیدی مازندران تَر و دارای شیرابه است که بعضا در برخی از نقاط استان مازندران شیرابه‌ها به سفره‌های آب زیر زمینی در استان نفوذ کرده و در تعدادی از نقاط شاهد انتقال شیرابه‌ها به آب‌های سطحی و حتی رودخانه‌ها استان مازندران هستیم.

تقریبا در 22 شهرستان استان سایت دفن زباله وجود دارد اما حقیقت موضوع این است که زباله‌های تولید شده استان دپو می‌شود.

**دپو غیر بهداشتی زباله

نارضایتی مدیر کل محیط زیست مازندران نسبت به دپو زباله از مباحثی است که بارها و بارها در جلسات و رسانه‌ها مطرح شده است.

کلمه دپو زباله در سال‌های اخیر توسط محمد اسلامی وزیر فعلی راه و شهرسازی و استاندار مازندران مطرح شده است.

در حال حاضر وضعیت زباله در شهرهای آمل، بابل، ساری، قائمشهر و محمودآباد بسیار بغرنج‌تر از سایر نقاط استان مازندران است.

در برخی از نقاط استان مازندران مثل بهشهر رامسر و نوشهر مراکز ساماندهی زباله راه اندازی شده است اما به دلیل اینکه با حداکثر ظرفیت راه اندازی نشده همچنان زباله در استان به یک چالش جدی تبدیل شده است.

ایجاد دو کارخانه در مرکز و غرب استان مازندران امیدها برای ساماندهی مناسب زباله را تقویت کرده اما چون این پروژه‌ها مشمول زمان شده زمینه دل نگرانی مردم را فراهم کرده است.

تحرکات انجام شده و واکنش‌های اجتماعی برای ساماندهی زباله در مرکز استان مازندران زمینه را تامین اعتبار کارخانه زباله سوز ساری فراهم کرده است.

**آخرین خبر درباره کارخانه زباله سوز

آخرین پیگیری خبرنگار علم و فناوری در ارتباط با وضعیت کارخانه زباله سوز در ساری از مجری طرح بهروز امامی، حکایت از برنامه ریزی برای روشن کردن کوره‌های این پروژه تا پایان سال جاری دارد.

بهروز امامی در ارتباط با آخرین وضعیت کارخانه زباله سوز نوشهر اظهار کرد: این پروژه راه اندازی شده اما هنوز به ظرفیت اسمی سوزاندان 200 تن زباله و تولید برق نرسیده است.

مجری طرح کارخانه زباله سوز مازندران خاطر نشان کرد: در حال حاضر روزانه 80 تن زباله‌های دپو شده نوشهر امحا می‌شود که مقدمات لازم برای بهره‌برداری کامل این پروژه انجام شده و تا ایام الله دهه فجر به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

**امیدها برای ساماندهی 600 تن زباله در مازندران

با راه اندازی دو کارخانه زباله سوز مازندران حدود 600 تن زباله در استان ساماندهی می‌شود که می‌تواند چراغ راهی برای سایر شهرهای استان مازندران در طرح ساماندهی زباله محسوب شود.

اما واقعا زباله به یک زخم عمیق و قدیمی در استان مازندران تبدیل شده است، که ساماندهی آن نیاز به یک عزم ملی دارد.

**زخم عمیق زباله در سه شهر بزرگ مازندران

بحث زباله آمل، قائمشهر و بابل از جمله چالش‌های جدی حوزه پسماند در استان مازندران است که با وجود ساماندهی زباله در مرکز و غرب استان این کهنه زخم به آسانی درمان نمی‌شود.

سه هزار تن زباله که از آن صحبت می‌شود مربوط به مجامع شهری است، اطلاعات کافی و دقیق از زباله‌های تولیدی روستاها و دهستان‌ها بزرگ به صورت کلی در دست نیست که حداقل درباره این زباله‌ها می‌توان اعلام نظر کرد که این زباله‌ها با وجود نابسمانی پسماند در شهرها به صورت نامناسب در طبیعت رها می‌شود.

** تکرار وعده‌ها

مهدی سعادتی نماینده مردم بابل و رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران، در گفت و گو با خبرنگار علم وفناوری، اظهار کرد: بیش از سی جلسه تخصصی برای ساماندهی زباله در بابل برگزار شده است، تصمیمات بسیار مهمی برای بابل به عنوان پایلوت اجرای طرح اساسی و ملی پسماند اخذ شده است.

وی اضافه کرد: ساماندهی زباله در استان مازندران  غیر بهداشتی و غیر اصولی است و اثرات آن به دلیل شیرابه‌ها که جاری شده است مشاهده می‌شود برای حل این معضل بنا داریم با استقرار تیم تخصصی در بحث زباله بابل ورود پیدا کرده و با اجرای کردن آن تجربیات آن به کل کشور تعمیم داده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری زباله‌های بابل در منطقه انجیل‌سی بالاترین نقطه در شهرستان بابل دپو می‌شود، گلایه‌های مردمی نسبت به انتقال و دپو زباله تاکنون راه به جائی نبرده است.

 با وجود نصب و راه‌اندازی دستگاه تصفیه شیرابه زباله اما در حال حاضر شیرابه‌ها زباله انجیل سی در رودخانه این منطقه جاری شده است و به رود پائین دست منتقل می‌شود.

از قائمشهر هم خبرهای خوبی در ارتباط با ساماندهی زباله به گوش نمی‌رسد.

** کم کاری برای جذب اعتبار

بهمن ماه سال 98 بود که شهردار قائمشهر قول ساخت خاک چال زباله را به مردم داده است و مراسم کلنگ زنی پر سر و صدائی را برگزار کرده است.

اما در نشست خبری رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مازندران گزارشات کم کاری شهرداری ساری روی میز رسانه‌ها قرار گرفته است.

غلامی راد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شهردار قائمشهر اعتبارات ساماندهی زباله در قائمشهر را جذب نکرده است.

**قول تامین اعتبار استانی

در پیگیری خبرنگار علم و فناوری مازندران از کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ درباره وضعیت زباله این شهرستان، گفت: زباله در مازندران یک چالش جدی است، بنا داریم که به صورت کلی اعتبار ملی را برای ساماندهی زباله در استان مازندران پیشنهاد داده و پیگیری کنیم تا این چالش جدی در استان به صورت جدی حل و فصل شود.

** فاصله حرف تا عمل

 آنچه که مسئولان روی کاغذ اعلام می‌کنند با آنچه که مشاهده می‌شود تفاوت جدی وجود دارد، خروجی همه پیگیری‌های مسئولان استانی و ملی برای ساماندهی زباله مازندران در حال حاضر زباله‌های دپو شده غیر بهداشتی و شیرابه‌های که جذب سفره‌های زیر زمینی می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.