تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۳
کد خبر : 20846

سکینه مریخ

اتخاذ ابزارهای نوین در قراردادهای سرمایه‌گذاری؛ مشوق شرکت‌های دولتی در بکارگیری تجهیزات دانش‌بنیان داخلی

اتخاذ ابزارهای نوین در قراردادهای سرمایه‌گذاری؛ مشوق شرکت‌های دولتی در بکارگیری تجهیزات دانش‌بنیان داخلی
مشاور شرکت‌های دانش‌بنیان بنیاد مستضعفان ضمن بیان مصادیقی از علت عدم همکاری شرکت‌های دولتی با شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: در اغلب شرکت‌های صنعتی دولتی به‌واسطه ساختار غیر بهره‌ور تدبیر درستی نسبت به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به حل مسائل آن‌ها نشده است.

سید طاها میرمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ریحان نیوز، با اشاره به بحث چالش‌های توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: عملکرد مجمع محور و ماموریت‌های نامتعارف با وضعیت روز شرکت‌های دولتی موجب می‌شود که آن‌ها نه تنها موفق به خلق ارزش در حوزه فعالیت خود شوند بلکه شرکت‌های دانش بنیان آن اکوسیستم را هم از خود بی‌بهره کنند، در صنایع پایین‌دست انرژی با شرکت‌های دولتی متعددی روبرو هستیم که به‌صورت کلان درگیر تامین نقدینگی برای صندوق‌های بازنشستگی هستند و ریسک تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل با خطرپذیری بالا را متحمل نمی‌شوند.

وی با ذکر مثالی، افزود: برخی نفوذ نوآوری در شرکت‌های دولتی را به‌معنای راه‌اندازی واحد فناوری اطلاعات یا تاسیس مرکز نوآوری تلقی می‌کنند در حالی که نفود نوآوری در صنایع زمانی رخ می‌دهد که از کاربردهای فن‌آور در زنجیره ارزش صنایع استفاده شود.

میرمحمدی خاطرنشان کرد: امروزه کسب و کارها در موج جدید انقلاب صنعتی از سرمایه محوری خارج شده و دانش از جنس نوآوری به عنوان رکن اصلی وارد  شده است، در صنایع بزرگ و ارزآوری همچون انرژی؛ حلقه‌های پایین‌دست باوجود سرمایه هنگفت و دارایی‌های فیزیکی گران قیمت به‌خوبی از ظرفیت کاربردی‌سازی نوآوری در صنعت استفاده نمی‌کنند، اغلب در این صنایع به دلیل کمبود یک قطعه و پیچیدگی‌های تامین در شرایط تحریم؛ تولید با چالش روبرو می‌شود و از ظرفیت بی‌نظیر شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی نیز استفاده نمی‌شود.

عضو هیأت مدیره شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: در صنایع مادر، بکارگیری محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان موجب جلوگیری از فساد در تامین تجهیزات و خروج ارز از کشور می‌شود به‌عنوان مثال در یکی از شرکت‌های پورتفوی سرمایه‌گذاری سینا با داخلی‌سازی دستگاهی در حوزه حفاری، گامی مثبت برای جلوگیری خروج ارز از کشور و منع واردات کالای مشابه برداشته شد.

مشاور شرکت‌های دانش‌بنیان بنیاد مستضعفان تاکید کرد: استانداردسازی تجهیزات و دستگاه‌های تولیدی شرکت‌های دانش‌بنیان با چالش روبروست به نحوی که ادبیات استانداردسازی با روند فعالیت فن‌آوران هم خوان نبوده و توسعه محصول بدون تامین استانداردهای مدنظر شرکت‌های صنعتی و تولیدی قابل قبول نخواهد شد.

وی همچنین گفت: برای حل مسئله استانداردسازی و پوشش ریسک خریداران تجهیزات داخلی‌سازی شده ما در بنیاد با تعریف پوشش بیمه میان رشته‌ای تمام خطر، ریسک‌های ناشی از استفاده تجهیزات دانش‌بنیان ایرانی را کاهش دادیم تا به‌کارگیری این دستگاه‌ها در مقابل انواع جایگزین مشابه خارجی قابل توجیه شود.

میرمحمدی با بیان تجربه موفق یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه حفاری در استفاده از این نوع بیمه‌نامه، بیان کرد: یکی از کارهای بزرگی که می‌توان در حوزه نوآوری مالی انجام داد همین پوشش ریسک کالا و خدمات دانش‌بنیان است که ما مقدمات آن را شروع کردیم و نمونه‌های عملیاتی متعددی برای آن تاکنون اجرا شده است.

مدیر سرمایه‌گذاری سینا وی سی ادامه داد: تاکنون با همکاری شرکت‌های بیمه به تعریف نوعی از سرمایه‌گذاری خطرپذیر توام با پوشش ریسک محصولات دست یافته‌ایم به نحوی که بخشی از منابع سرمایه‌گذاری جهت تسویه حق بیمه بیمه‌گر به‌عنوان آورده سرمایه‌گذاری اعمال شده و همزمان ضمن پوشش ریسک، توسعه بازار نیز در دسترس می‌شود.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های حوزه نوآوری مالی همچون تلفیق بیمه و لیزینگ در قراردادهای سرمایه‌گذاری عنوان کرد: با عقد قراردادهایی از جنس وام تبدیل شونده به سهام و به‌کارگیری فنون فروش اقساطی می‌توان ضمن به‌کارگیری حداکثر منابع و کاهش ریسک‌های مدیریتی و بازاریابی شرکت‌های فن‌آور این فعالان اقتصاد دانش‌بنیان را به صنایع مادر نزدیک و نزدیک‌تر کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.