سکینه مریخ
راستقامتانی از جنسِ نور
ریحان نیوز _ سکینه مریخ | شهدای مازندرانی، آن گنجینههای پنهان در دل کوهها و جنگلها، با رشادت و ایثار خود، برگهای زرینی بر دفتر تاریخ این مرز و بوم افزودند. آنها در میدانهای نبرد، همچون ستارگانی درخشان میدرخشیدند و با خون پاک خود، درخت تناور انقلاب اسلامی را آبیاری کردند.
هر گوشه از مازندران، یادآور خاطرات شهداست، از کوچههای باریک روستاها تا میدانهای شهرها، همه و همه حکایت از رشادت و ایثار این عزیزان دارد. نامشان بر سردر مدارس، مساجد و اماکن عمومی حک شده است تا نسلهای آینده بدانند که آزادی و امنیت امروز ما، مدیون خون پاک این شهداست.
مازندران، سرزمین سبز و سرشار از مردمان غیور، در طول تاریخ همواره مهد پرورش انسانهای شجاع و ایثارگری بوده است. در دوران دفاع مقدس نیز، این استان سهم بسزایی در دفاع از کیان و ناموس کشور ایفا کرد، شهدای مازندرانی با نثار جان خود، برگ زرینی بر تاریخ پرافتخار ایران افزودند.
لشکر ۲۵کربلا یکی از افتخارات بزرگ مازندران، تشکیل این لشکر بود، این لشکر با رشادتهای بینظیر رزمندگان مازندرانی، نقش مؤثری در عملیاتهای مختلف از جمله عملیات والفجر هشت و فتح فاو ایفا کرد.
مازندران پرورشگاه سرداران و فرماندهان بزرگی چون شهید حسین جان بصیر، شهید علیرضا نوری، شهید محمد حسن قاسمی طوسی و بسیاری دیگر بود که با درایت و شجاعت خود، الگویی برای نسلهای آینده شدند.
شهدای روحانی مازندرانی نیز همچون شهید حجتالاسلام ولیالله سلیمانی (اولین روحانی شهید دفاع مقدس) و شهید حجتالاسلام محمد مهدی ملامیری (اولین روحانی شهید مدافع حرم) با بصیرت و شجاعت خود، نقش مهمی در تقویت روحیه رزمندگان ایفا کردند.
مردمان مازندران از دیرباز به روحیه ایثار و شهادتطلبی شهره بودهاند. این روحیه در دوران دفاع مقدس نیز به وضوح دیده شد، اعتقاد راسخ به ارزشهای اسلامی و دینی، یکی دیگر از دلایل رشادت مازندرانیها در دفاع مقدس بود.
روحیه جهادی و بسیجی در میان مردم مازندران بسیار قوی بود و همین امر باعث شد تا جوانان بسیاری به جبههها اعزام شوند.
مازندران در دوران دفاع مقدس با ۱۲ یگان نظامی در دفاع از میهن پاک ایران اسلامی حضور داشت و نام لشکر پرآوازه و خط شکن ۲۵ کربلا در تاریخ ایران اسلامی ماندگار شده است.
تقدیم ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۲۰۳ خانواده تک فرزند شهید، ۳۷۵ خانواده دو شهید، ۲۱ خانواده ۳ شهید، یک خانواده ۴ شهید و یک خانواده ۵ شهید در استان مازندران تنها گوشه از فداکاری مردم دیار علویان است که برای آزادی ایران اسلامی نثار کرده اند.
دوران دفاع مقدس فرصتی برای بازخوانی حماسه آفرینیهای مردم این دیار ولایتمدار است تا با حماسههای دلاورمردان این دوران آشنا شویم.
کم سن و سال ترین شهید مازندران در دوران دفاع مقدس شهید «سیدحسین میرداداشی کاری»، متولد ۴ شهریور ماه ۱۳۴۹، اهل شهرستان بابلسر در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۶۱ در سن ۱۱ سالگی در منطقه زبیدات عراق، بدنش قطعه قطعه شد و پیکرش هیچ گاه به خانه برنگشت. وی در میان ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان مازندران، کم سن ترین شهید است.
همچنین در تاریخ پرافتخار مازندران آمده است که چند روز بعد از بازگشت حضرت امام (ره) از پاریس به وطن، سردار شهید حبیب الله افتخاریان (ابوعمار)، مسئولیت انتقال خانواده مکرمه امام را به وطن به عهده داشتند.
در تقویم دفاع مقدس مازندران میبینیم که دانشجوی مازندرانی، سردار شهید حسین بهرامی، از فرماندهان محوری آزادسازی سوسنگرد در سال ۱۳۵۹ بود و استان مازندران در متن غائله جنگل در فاصله زمانی ۱۳۶۳-۱۳۵۹ قرار داشت و برخی از شهرها و مناطق استان بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به عنوان مناطق عملیاتی شناخته شدند.
همچنین مردم مازندران و رزمندگان آن در مقاومت چهار ساله مقابل گروههای محارب در بحران جنگل، ۱۳۴ شهید تقدیم کردند و آمل با تقدیم ۴۱ شهید در حماسه ششم بهمن ۱۳۶۰، به شهر هزارسنگر مشهور شد.
مازندران پرورشگاه سرداران و فرماندهان بزرگی چون شهید حسین جان بصیر، شهید علیرضا نوری، شهید محمد حسن قاسمی طوسی و بسیاری دیگر بود که با درایت و شجاعت خود، الگویی برای نسلهای آینده شدند.
ما هرگز فراموش نخواهیم کرد که مدیون خون پاک شما هستیم، یاد و نامتان همیشه در دل ما زنده خواهد ماند و عطر شهادتتان، فضای زندگی ما را معطر خواهد کرد.
#کنگره_شهدای_مازندران
#علویان_خط_شکن
برچسب ها :#علویان_خط_شکن ، #کنگره_شهدای_مازندران ، بزرگداشت شهدا ، دفاع مقدس در مازندران ، شهدای مازندران ، یادداشت درباره شهدا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0