زری طاهری پرکوهی
رسانه و باروری بیمهها/ وقتی نابارورها دست به گوشی میشوند

ریحان نیوز _ زری طاهری پرکوهی| داشتن فرزند و احساس مادر یا پدر شدن برای زوجین از طبیعی ترین خواستههای آنان است، اما در این مسیر گاهی موانعی وجود خواهد داشت که امکان بارداری میگیرد.
در گذشته زمانی که رسانه محدود به صداوسیما و استفاده از تلویزیون و رادیو بود، نابارورها فکر میکردند در دنیا هیچ حمایتی برایشان نیست و ناامیدانه برخی از آنها به جدایی، رضایت به ازدواج مجدد همسر و موارد دیگر تن میدادند، اما با پیشرفت تکنولوژی بهویژه در حوزه رسانه ورق برگشت.
در طی یک دهه گذشته که گوشی موبایل در دسترس همگان قرار گرفت و همچنین استفاده از فضای مجازی در بین مردم کشورمان رواج پیدا کرد، زنان نابارور با یک سرچ ساده در گوگل علاوه بر کسب اطلاع از علتهای ناباروری و نازایی توانستند از جزییات بسته های حمایتی و تشویقی که صنعت بیمه برایشان درنظر گرفته مطلع شوند.
از طرفی اصحاب رسانه در هر شهر و استان با علم به این موضوع که در حال حاضر در هر خانواده موارد محدودی از نازایی را میتوان مشاهده کرد اقدام به ایجاد موج رسانه ای کردند تا جایی که میتوان گفت تعداد اخباری که در زمینه پوشش بیمه ای نازایی در رسانه های داخلی منتشر شده بیشمار است.
همانطور که میدانیم بخش زیادی از مردم از پس هزینههای سنگین درمان ناباروری که تضمینی هم نیست برنمی آیند از این رو قرار گرفتن زیر چتر بیمهای بهترین راهکار برای زوجین از طبقات متوسط و ضعیف جامعه محسوب میشود.
جالب است بدانید که؛ در اسفند ماه ۱۳۹۴ وزارت بهداشت طرحی را برای حمایت از زوجین جهت درمان نازایی اجرا کرد که در قالب بیمه تکمیلی ناباروری و نازایی در مراکز دولتی و خصوصی خدمات به زوج ها ارائه می شود و هزینه های درمان افراد تحت پوشش را تا سقف تعهدات خود پرداخت می کنند. این بیمه مختص زنان نیست و آقایان نیز می توانند خود را بیمه کنند، چون مشکلات نازایی و ناباروری در آقایان هم می تواند رخ دهد.
میدانیم که بیمه ناباروری یکی از انواع بیمه درمان تکمیلی است که هزینه های درمان نازایی را تا سقف تعهدات در نظر گرفته شد، پوشش میدهد.
سالانه بیش از ۵۰ هزار زوج با مشکل ناباروری رو به رو می شوند که اکثر آنها توان مالی برای رفع این مشکل را ندارند و نیاز به حمایت ویژهای دارند که این حمایت توسط شرکت های بیمه تحت عنوان بیمه ناباروری و نازایی صورت می گیرد، اگر زوجین پس از ۱۲ماه تلاش موفق به فرزندآوری نشدند باید به پزشک خانواده مراجعه کنند تا علت آن تشخیص داده شود.
قانون بودجه ۱۴۰۰بر پوشش ۹۰ درصدی کل هزینه های سه دوره کامل یکی از روشهای کمک باروری برای هر زوج نابارور و پوشش هزینه های دارویی و سایر روشهای درمان ناباروری تأکید میکند.
همچنین مدیر عامل سازمان بیمه اعلام کرده است که ۹۰ درصد هزینه های ناباروری را در مراکز دولتی و ۷۰ درصد هزینه های ناباروری در مراکز خصوصی را پرداخت می کنند که شامل خدمات تشخیصی و درمانی است و تا سقف ۵۰ میلیون تومان در مراکز دولتی و ۳۹ میلیون در مراکز خصوصی پرداخت می کنند.
هزینه درمان ناباروری با IVF یا لقاح مصنوعی، روشهای ماموگرافی و سونوگرافی که برای درمان و تشخیص کاربرد دارند، درمان سرپایی یا بستری که به علت ناباروری ایجاد شده باشند، هزینه اجاره رحم برای زنانی که به علت مشکلات رحمی نمی توانند بارور شوند، هزینههای آمبولانس و سایر فوریتهای پزشکی مرتبط با درمان ناباروری، هزینه های درمان عیوب مادرزادی که منجربه ناباروری شده باشند، هزینه های مربوط به روش های لقاح غیر طبیعی مانند ZIFT، IUIوGIFT تحت پوشش بیمه ای پرداخت خواهد شد.
ناگفته نماند که زوجین به درمان در مراکز دولتی تمایل دارند در این راستا در حال حاضر دو مرکز درمان ناباروری دولتی در مازندران فعالیت دارد و قرار است که به چهار مرکز افزایش پیدا کند.
همچنین سه مرکز خصوصی فعال نیز در استان برای درمان ناباروری فعالیت میکنند که پیش از این هزینهها را به صورت آزاد دریافت میکردند اما اخیرا هزینههای درمانی این مرکز نیز توسط بیمهها پرداخت شود.
همه موارد مذکور توسط رسانههای مجازی و مکتوب ثبت و درج شده و در دسترس زوجینی که آرزوی فرزنددار شدن را دارند قرار میگیرد، همواره شاهد نوزادانی هستیم که در نتیجه آگاهی درست والدین خود متولد شدهاند.
برچسب ها :بیمه، رسانه، ناباروری، نازایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0