در هفته نامه تجارت فردا مطرح شد؛
آیا ترامپ فرصت است؟

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ از بحران سفارت آمریکا تا ماجرای ایران-کنترا، از عذرخواهی مادلین آلبرایت بابت کودتای ۲۸ مرداد و خودداری سیدمحمد خاتمی از دیدار با بیل کلینتون در اجلاس سازمان ملل تا گنجاندن ایران در محور شرارت توسط جورج بوش پسر و از گفتوگوی تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما تا عدم صدور مجوز دیدار جواد ظریف با دونالد ترامپ در اجلاس جی ۷ در بیاریتز فرانسه، روابط ایالاتمتحده و ایران تصویری آشفته از فرازوفرودهای تاریخی بسیار در رابطه متقابل دو کشور را به نمایش میگذارد، روابطی که هیچگاه نتوانسته از بنبست خارج شود. طی دهه اخیر، اوج نزدیکی دو کشور در توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ و اوج خصومت متقابل نیز در زمان فروپاشی این توافق با خروج یکطرفه دونالد ترامپ از آن در سال ۲۰۱۸ رقم خورد؛ خروجی که کمپین «فشار حداکثری» را در واشنگتن و راهبرد «مقاومت حداکثری» را در تهران کلید زد.
پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ موجب شده تا ایالاتمتحده و ایران در سال ۲۰۲۵ ناگزیر از رویارویی مجدد با یکدیگر باشند، اما این رویارویی در شرایطی بسیار متفاوت نسبت به سال ۲۰۱۵ یا حتی ۲۰۱۸ رخ میدهد.
طی فاصله سالهای ۲۰۲۴-۲۰۱۸ ایران تواناییهای هستهای خود را گسترش داده بهگونهای که اکنون به صورت دوفاکتو در آستانه هستهای شدن قرار دارد. این بدان معناست که دونالد ترامپ در دولت دوم خود باید لاجرم یا با استفاده همهجانبه از ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی، تهدید را خنثی کند یا آنکه دستور حمله نظامی به ایران را صادر کند. این البته وضعیتی است که دونالد ترامپ، خودش برای خود به ارمغان آورده است: تصمیم او در سال ۲۰۱۸ برای کنار گذاشتن توافق هستهای دوران اوباما به نفع کمپین «فشار حداکثری»، تهران را بر آن داشت تا برنامه هستهای خود را تسریع کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0