تاریخ انتشار : شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۱
کد خبر : 28179

قدسیه سادات شعبانپور

پایان پروژه سد هراز و زباله در آمل به شرط حمایت از طرح تمام

پایان پروژه سد هراز و زباله در آمل به شرط حمایت از طرح تمام
موسس گروه توسعه مشارکت مازندران (طرح تمام) گفت: پروژه سد هراز با گذشت ۱۵ سال از آغاز به‌کار به دلیل نبود پول و بودجه متوقف ماند که علاوه بر بحران کمبود آب و انباشت زباله یکی از معضلات ترافیک جاده خصوصاً در آخر هفته‌هاست، بنده برای رفع آن راهکار دارم اما حمایت خیر.

به گزارش ریحان نیوز، عباس رضاییان بانی و موسس گروه توسعه مشارکت مازندران (طرح تمام) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که در رستوران قصر ماهی بابلسر برگزار شد، با اشاره به جزییاتی از تاسیس این گروه، اظهار کرد: با هماهنگی اعضای گروه طرح تمام را باهدف رفع معضل آب و زباله شمال کشور با ایده اینجانب تدوین شد.

وی با اشاره به کلیاتی از طرح تمام، افزود: در این طرح نحوه ساماندهی تامین منابع جاده، سد و رودخانه هراز به همراه انتقال آب غرب به شرق استان و ساخت تصفیه‌خانه مرکزی تامین آب شرب مردم دشت هراز و نحوه مهار کوه ۵۰ ساله و حدود ۱۰ میلیون تنی زباله در کیلومتر ۳۵ جاده آمل به تهران و نهایتا احداث نیروگاه برق آبی به ظرفیت حداقل ۳۵ مگاوات برق در چارچوب فرمان و قانون مولدسازی توضیح داده شده است.

رضاییان با بیان اینکه طرح تمام معضلات آب و زباله را تمام خواهد کرد، گفت: تفکیک زباله تر و خشک، میکس و پودر کردن زباله تر، ریختن آن در آب‌بندان‌ ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن در حاشیه رود هراز که زمینش جزو انفال است از جمله اقداماتی است که انجام خواهد شد.

موسس گروه توسعه مشارکت مازندران که خود اهل آمل است، اعلام کرد: بنده طی هشت سال گذشته با پنج استاندار و سه دولت مقدمات ساماندهی تأمین منابع مالی این دو پروژه حیاتی را در قالب اخذ مصوبات کارگروه اقتصاد، اشتغال سرمایه‌گذاری و امضای توافقنامه با شرکت آب منطقه‌ای و مصوبه کارگروه مولدسازی استان بر عهده گرفته‌ام.

وی خاطرنشان کرد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پیمانکار ساخت سد و جاده هراز است که بابت طلب یک همتی از کارفرما یعنی شرکت آب منطقه ای مازندران کار را عملا تعطیل و به دلیل آنکه به پیمانکاران خرد که هر کدام چند ده کارگر دارند مقروض و بدهکار است هر لحظه امکان به‌وجود آمدن بحران اجتماعی بخاطر دیون قرارگاه در شهر آمل وجود دارد.

رضاییان ادامه داد: جاده و سد هراز که ۲۷درصد آب کشاورزی و آب شرب بالغ بر یک میلیون نفر از مردم شهرها و روستاهای دشت هراز در مازندران را تأمین می‌کند با گذشت ۱۵ سال از آغاز به‌کار به دلیل نبود پول و بودجه متوقف ماند که علاوه بر بحران کمبود آب و انباشت زباله یکی از معضلات ترافیک جاده خصوصاً در آخر هفته‌هاست.

موسس گروه توسعه مشارکت مازندران به ارسال نامه‌ای به استاندار مازندران و خطاب به مجمع نمایندگان، رئیس دادگستری، رئیس ستاد پیگیری اقتصاد مقاومتی، مدیرکل اقتصاد و دارایی، مدیر شرکت آب منطقه‌ای، مدیر پروژه سد و جاده هراز و همچنین نامه دیگر به دکتر پزشکیان رئیس جمهور با موضوع ساماندهی طرح تامین مالی به ارزش (۲۰ همت در مرحله اول) با استفاده از ظرفیت‌سازی فرمان و قانون مولدسازی و درخواست ادامه اجرای آن اشاره و از خبرنگاران حاضر در جلسه درخواست مساعدت کرد.

وی که درخواستش با توجه به توقف پروژه دستور تسریع در انجام گردش کارهای اداری‌ است، تاکید کرد: ما دیگر فرصت و زمانی برای از دست دادن نداریم، ترافیک، زباله، بی‌آبی و خشکسالی شمال ایران را طی ۲۰ سال آینده غیرقابل سکونت خواهد کرد.

رضاییان عنوان کرد: من زندگی خود را وقف زیست بوم و فرهنگ و زبان مازندران و شمال ایران کردم و هدفم به‌جای گذاشتن نامم برای فرزندان و آیندگانم است، تا معضل آب و زباله شمال ایران را برطرف کنم.

موسس گروه توسعه مشارکت مازندران ضمن گلایه از ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد و فشار روی فعالان این حوزه، اظهار کرد: بنده به‌عنوان سرمایه‌گذار ایده‌ای مفید و موثر برای استان خلق کردم که توقعم اولا احترام گذاشتن به آن و ثانیا اجرای آن بدون اینکه حقی ضایع شود یا بخواهد به نام دیگری تمام شود، است.

وی گفت: جنگ آینده جنگ آب است، در سد هراز ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب جای می‌گیرد و باید هر چه سریعتر تکمیل و آبگیری شود، آب آشامیدنی ۹ شهر و هزاران روستا از طریق همین سد تامین می‌شود پس ما باید اول سد بسازیم.

رضاییان یادآور شد: متاسفانه قرارگاه خاتم الانیا از دولت طلبکار است، رانت در کشور زیاد شده، ناترازی بخش خصوصی ما بیشتر از بخش دولتی است، عده‌ای از کارخانجات بعد از چهار دهه هنوز به دولت و بانک بدهکار هستند، ما نیاز به افرادی داریم که خودشان را بالا بکشند بدون اینکه یک ریال بدهکار باشند.

موسس گروه توسعه مشارکت مازندران خطاب به دکتر یونسی استاندار وقت مازندران تصریح کرد: ما وظیفه داریم زیست بوم استان را حفظ کنیم، شما تاکید دارید کار باید کارشناسی شود، من گفتم زمین را در اختیار اجرای طرح می‌گذارم، وقت تنگ‌ است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.