تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
کد خبر : 28841

یوسف یوسفی

نصب پنل های خورشیدی؛ الزام جدید مدیران ارشد مازندران برای صنایع

نصب پنل های خورشیدی؛ الزام جدید مدیران ارشد مازندران برای صنایع
با توجه به این که برای تولید یک مگاوات برق خورشیدی نیاز به ۱.۵ هکتار زمین است و مازندران با کمبود زمین در این بخش روبرو است، مدیران ارشد استان برای جبران این کمبود صنایع بزرگ و کوچک را تشویق و ملزم به نصب پنل های خورشیدی و بهره مندی از این انرژی پاک در جهت جبران ناترازی انرژی این خطه از شمال کردند.

با توجه به این که زمین های موجود در مازندران زیر کشت محصولات راهبردی می رود این خطه از شمال همانند استان های کویری از گستره پهناور بدون استفاده برخوردار نیست و این کمبود زمین چالشی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی استان شد.

مدیران ارشاد استان بر این باورند با توجه به محدودیت های زمین، صنایع استان که وام های چند هزار میلیارد ریالی دریافت می کنند باید در این بخش سرمایه گذاری های موثری انجام دهند در غیر این صورت در تابستان سال آینده ناترازی های انرژی شدت می گیرد.

کارشناسان تاکید دارند با توجه به این که صنعتگران برای بهره مندی از انرژی خورشیدی نیازی به زمین و سوله جدید ندارند و از طرف دیگر فعالیت آنها به شدت به برق وابستگی دارد با استفاده از سقف سوله واحد تولیدی و صنعتی می توان پنل های خورشیدی را نصب و از این انرژی پاک برای رونق تولید و اشتغال پایدار بهره مند شد.

ماموریت ویژه صنایع مازندران برای بهره‌مندی از انرژی خورشیدی

در شرایط فعلی مصرف برق کشور به سه حوزه کلی کشاورزی، ساختمان و صنعت تقسیم می‌شود. هر چه با ورود حمل و نقل برقی می بایست در ادامه به دسته چهارم یعنی حمل و نقل برقی اشاره کرد.

مصرف برق مازندران در حدود ۹۰۰ مگاوات است که از این مقدار صنعت سهم ۲۰ درصدی از این مصرف دارد ناترازی در انرژی برق گستره وسیعی پیدا کرد و صنعت یکی از حوزه‌هایی است که از این وضعیت بیشترین آسیب را می‌ بیند.

با توجه به برنامه قطع برق در شهرک‌های صنعتی به صورت روزهای مشخص هفته و به صورت ساعتی، بنابرین واحد صنعتی مربوطه به طور معمول یک روز کاری را به واسطه عدم وجود برق از دست خواهد داد در صورتی که انرژی خورشیدی یک راه حل برای برون رفت از این چالش محسوب می شود. صنعتگران مازندران به چند دلیل بهترین ظرفیت برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی هستند.

نخست آنکه کار و درآمد آنها به شدت به برق وابستگی دارد و برای تداوم کار و تولید نیاز دارند که از این صنعت نو پا یعنی بهره مندی از انرژی خورشیدی حمایت کنند. چون اگر حمایت این صنف از تلاشگران عرصه تولید از صنعت خورشیدی نباشد بیشترین آسیب را خود صنعتگران خواهند دید.

کارشناسان بر این باورند حوزه صنعت در مازندران نیمی از مسیر تامین برق خورشیدی را طی کردند چون نیاز به زمین و سوله جدید برای نیروگاه خورشیدی ندارند و می‌توانند از سقف سوله خود برای نصب صفحات خورشیدی استفاده کنند.

موضوع مهم تر هم آن است که این بخش به خط فشار متوسط نزدیک هستند و نیاز به خط و پست برق جدید ندارند و از سوی دیگر به دلیل نزدیک بودن محل تولید برق و مصرف آن، تلفات شبکه به کمترین مقدار خود می‌رسد.

کارشناسان معتقدند مازندران با وجود برخورداری از ظرفیت های کم نظیر در بخش ها تولید اما با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است و با وجود آنکه این استان در تعداد واحدهای صنعتی در رتبه هشتم کشور قرار دارد اما در میزان حجم سرمایه گذاری در بخش صنعت و تولید در رتبه هجدهم کشور قرار دارد و دولت در کنار احیای واحد راکد برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنعت استان هم باید برنامه داشته باشد.

ماموریت ویژه صنایع مازندران برای بهره‌مندی از انرژی خورشیدی

تسهیلات می دهیم

در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: فعالان اقتصادی برای تامین و تولید برق مصرفی خود از طریق پنل خورشیدی تسهیلات دریافت می‌کنند.

مهدی یونسی رستمی گفت: با اقدامات حمایتی برای توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس تولید برق و پنل‌های انرژی خورشیدی در این خطه از شمال تلاش می کنیم چون حجم تولید برق در استان مازندران متناسب با نیازهای ما نیست.

وی افزود: در استان مازندران روزانه چهار هزار مگاوات برق نیاز داریم این در حالی است که تولید ما حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات است و حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات کمبود برق کمتر تولید می‌شود.

استاندار مازندران اضافه کرد: از صاحبان حرف و مشاغل در استان مازندران درخواست داریم که نسبت به ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقایس و یا تولید برق از طریق انرژی خورشیدی اقدام کنند.

یونسی رستمی با اعلام اینکه ساز و کار حمایت از تولید برق به وسیله انرژی خورشیدی در استان مازندران تدوین شده است، افزود: این تسهیلات از طریق معاون امور اقتصادی و گردشگری استان قابل پیگیری است.

ماموریت ویژه صنایع مازندران برای بهره‌مندی از انرژی خورشیدی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل کمک کار

استاندار مازندران با بیان این که برای حل مشکل پسماند و ناترازی ها موجود در استان روی استادان نخبه دانشگاه نوشیروانی بابل حساب ویژه ای باز کردیم، گفت: همه انتظارها آن است تا این دانشگاه برای حل مشکلات پیش روی مردم راهکارهای علمی ارائه دهد.

وی گفت: با هماهنگی های انجام شده از ظرفیت ها و مشاوره های استادان این دانشگاه در همه کارگروه های که برای حل مشکلات استان شکل گرفت استفاده می کنیم.

استاندار مازندران با بیان این که در حمایت های مالی به این دانشگاه و طرح های کاربردی هیچ محدودیتی وجو ندارد، ادامه داد: اگر راهکارهای ارائه شده گره ای از مشکلات استان را برطرف کند به صورت ویژه حمایت می کنیم.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: ناترازی انرژی، پسروی آب دریای خزر، توجه به هوش مصنوعی از جمله دغدغه های است که دانشگاه نوشیروانی باید برنامه های علمی خود را ارائه دهد.

یونسی رستمی گفت: عقب ماندگی ها در زیرساخت های مازندران بسیار آزار دهنده است و همه تلاش ها باید در مسیر توسعه این زیرساخت ها انجام شود.

استاندار مازندران با بیان این مطلب که کمبود زمین یکی از چالش های پیش روی استان برای توسعه پنل های خورشیدی است، اظهار کرد: با توجه به محدودیت زمین توسعه انرژی خورشیدی در صنایع و بخش های خصوصی باید با جدیت ادامه داشته باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.