تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۶
کد خبر : 12772

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران تاکید کرد:

سکینه مریخ

آموزش و تقاضامحوری؛ مهمترین شاخص فنی حرفه‌ای

آموزش و تقاضامحوری؛ مهمترین شاخص فنی حرفه‌ای
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران گفت: مهمترین شاخص فنی حرفه‌ای آموزش و تقاضا محوری در کشور است، از این رو این سازمان در مازندران گام‌های موثری در این حوزه به‌ویژه در سال جاری برداشته است.

سید حسین درویشی در نشست خبری به‌ مناسبت هفته ملی مهارت ۱۴۰۱، مهارت آموزی و ارتقای مهارت را دو وظیفه اصلی و سازمانی دانست و گفت: متقاضیان جویای کار و شاغلین صنوف مختلف با هدف ثبات شغلی و‌افزایش کمی و کیفی محصولات تولیدیدر این مراکز مجهز به آموزش نوین تخصصی می‌شوند.

با اشاره به اینکه مهمترین شاخص فنی حرفه‌ای آموزش و تقاضا محوری در کشور است، افزود: در بخش دولتی فنی و حرفه‌ای مازندران ۲۰ مرکز، ۱۰۶ کارگاه و ۲۰۰ مربی، در حوزه بخش خصوصی نیز هزار و  ۲۰۷ آموزشگاه و  هزار و ۳۰۰ مربی به مهارت آموزی می‌پردازند.

درویشی به ۱۹ گروه هدف آموزشی به عنوان پایگاه تخصصی آموزش و فنی حرفه‌ای اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۳ هزار و ۱۲۶ نفر در بخش دولتی و بیش از ۳۷ هزار نفر در بخش خصوصی از آموزش فنی و حرفه‌ای بهره‌مند شدند.

وی واگذاری فعالیت‌های آموزش‌ فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی را یکی از موضوعات قابل اجرا توسط سازمان متبوع عنوان کرد و یادآور شد: با سرعت در صدور مجوز آموزشگاه‌های بخش خصوصی سال گذشته از ۷۵۰ مورد به ۱۲۰۷ تقاضا افزایش یافت.

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای مازندران با بیان اینکه برای ارتقای کفیت و کمیت محصولات تولیدی صدور مجوز آموزش جوار کارگاهی یکی دیگر از سیاست‌های سازمانی محسوب می‌شود، اظهار کرد: تاکنون۳۵۴ موافقت اصولی آموزشگاه آزاد در مازندران صادر شد.

وی با اعلام اینکه امسال دو گزاره آموزشی در حوزه دانشگاه‌ها انجام می‌شود، یادآور شد: آموزش مهارت دانشجویان است و آموزش فارغ التحصیلانی که فاقد مهارت هستند از آموزش‌های مهارتی و تخصصی فنی و حرفه‌ای بهره‌مند می‌شوند.

به گفته درویشی بنا به تقاضا در رشته‌های مهارتی سال گذشته ۶۴ رشته در حوزه فناوری‌های نوین، زیست بوم، زیست فناوری، گیاهان دارویی وپرورش زنبور عسل و ژل رویال، توسعه آموزش پنل‌های خورشیدی، اینترنت اشیاء، آموزش توسعه فیبر نوری و غیره به هنرجویان ارائه شد که در این خصوص ۹۵۶ نفر در حوزه ترویج کار افرینی فعالیت داشتند.

وی آموزش نخلستان و که ویژه دانشجویان، آموزش اقشار آسیب پذیر، ارتباط ویژه با مرکز رشد و دانش بنیان با عنوان مهارت بنیان را یکی دیگر از برنامه‌های سال جاری فنی و حرفه‌ای مازندران دانست و گفت: امسال برای ۱۰ مرکز دانش بنیان مجوز صادر می‌شود. پایلوت این مدل اموزش توسط بخش خصوصی در قائم شهر اجرا شد.

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای مازندران از برگزاری بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت آموزی در استان خبر داد و یادآور شد: برای ترویج مهارت‌آموزی در استان بنا داریم مسابقه مهارت آزاد در حوزه گردشگری را داشته باشیم.

وی به روز رسانی کارگاه‌های آموزشی را یکی دیگر از برنامه‌های اداره کل فنی و حرفه‌ای مازندران دانست و گفت: در سفر ریاست جمهوری به مازندران برای تجهیز کارگاه‌های آموزشی ۹۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن جذب شد.

درویشی خاطرنشان کرد: در سه ماهه‌ی نخست امسال ۷ هزار و ۵۰۳ نفر در بخش دولتی و در بخش خصوصی ۷ هزار و ۹۸۲ نفر به آموزش مهارتی در فنی و حرفه‌ای مجهز شدند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته اشتغال ۳۰۰ نفر تعهد داشتیم که  برای ۳۲۰ نفر شغل ایجاد شد، اظهار کرد: امسال برای شغل ۱۲۰ نفر تعهد داریم که تاکنون مشخصات ۹۰ نفر در سامانه کارا بار گذاری شد.

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای مازندران از تدوین سه استاندارد آموزشی و چهار سند حرفه‌ای در استان خبر داد و گفت: مازندران با دو چالش جدی همچون فقر نیروی کار و مهارت مواجه است.

وی با بیان اینکه فنی و حرفه‌ای مازندران سال گذشته ۷۰ هزار نفر را آموزش داده و از این تعداد برای ۱۳ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شده است، تصریح کرد: با آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای در سال گذشته برای حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شد.

درویشی میزان تعهد اشتغال در مازندران را ۵۳ هزار نفر عنوان کرد و یادآور شد: میزان اشتغال ایجاد شده در مازندران بر مبنای بیمه تامین اجتماعی ارزیابی می‌شود.
وی سهم آموزش فنی و حرفه‌ای را در رشته‌های تحصیلی کار و دانش ۳۸ درصد اعلام کرد و افزود: ۵۸ درصد مهارت آموزهای فنی و حرفه‌ای را فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهند.

درویشی اظهار کرد: برای اینکه نهضت مهارت‌آموزی و مهارت افزایی در استان داشته باشیم تنها فنی و حرفه‌ای قادر نیست همه نیازهای به حق مردم را پاسخ دهد لازم است همه دستگاه‌های اجرایی و بنگاه‌های اقتصادی وارد میدان شوند.

به گفته درویشی در هفته ملی مهارت هزار دوره آموزشی به صورت رایگان برای  ۱۹ گروه هدف اجرا می‌شود.

وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران با دارا بودن هزار و ۴۵۹ آموزشگاه آزاد، نسبت به آموزش یک میلیون و ۷۲۷ هزار و ۵۴۰ نفر ساعت و ۷ هزار و ۹۸۲ نفر دوره اقدام کند.

وی تعداد آموزشگاه‌های مراکز دولتی این اداره را ۲۰ مورد اعلام کرد و افزود: در سه ماهه اول جاری، به یک میلیون و ۶۲۱ هزار و ۳۶۱ نفر ساعت و ۷ هزار و ۵۰۳ نفر دوره آموزش ارائه شد.

درویشی با اشاره به عملکرد اداره سنجش گفت: ۱۰ هزار و ۳۳۲ نفر آزمون شونده در راستای اجرای تفاهم نامه‌های آموزشی، تلاش تیم‌های سیار آموزشی و هماهنگ، صنعت ساختمان و مراکز آموزشگاه آزاد خروجی فعالیت این سازمان بوده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران از صدور مجوز موافقت نامه اصولی جهت تاسیس ۵ مرکز، آموزش دوگانه مهارت و کار برای ۱۷نفر، آموزش مشاغل خانگی به ۸۸۳ نفر، تدوین و بازنگری استاندارد آموزشی به تعداد ۳ مورد، تکمیل و تجهیز دو کارکاه آموزشی در مازندران در سه ماهه اول ۱۴۰۱ خبر داد.

این مسئول همچنین ادامه داد: در سه ماهه سال جاری، آموزش فناوری‌های نوین منطبق با مشاغل نو به ۴۸هزار و ۷۷۴ نفر ساعت، مهارت آموزی در محیط کار واقعی به ۱۸۱ هزار و ۶۶۵ نفر ساعت، ارائه خدمات کارآفرینی به ۷۲ نفر، اجرای دوره‌های آموزشی طرح تکاپو برای هزار و ۱۲۵ نفر نیز انجام شد.

وی با اشاره به بحث صدور پروانه‌های تاسیس در حوزه آموزش، عنوان کرد: در سه ماهه نخست جاری، ۶۳ پروانه تاسیس تمدید و ۱۰۵ پروانه تاسیس صادر شد، همچنین پروانه ۲۵ رشته جدید صادر شد.

درویشی تاکید کرد: در این مدت طی نظارت و بازرسی بر ۴۲۸ واحد آموزشی، ۱۶ مرکز غیرمجاز به‌دلیل خرید خدمات آموزشی به تعداد ۸۳ هزار و ۲۶۷ نفر ساعت در استان شناسایی شدند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران با بیان اینکه در حال حاضر در مازندران هزار و ۴۹۵ آموزشگاه فعال فنی و حرفه ای داریم، خاطرنشان کرد: در این آموزشگاه‌ها هزار و ۹۹ مربی فعال هستند که در بخش‌های مختلف خدماتی، صنعتی، کشاورزی و فرهنگ و هنر مشغول ارائه آموزش هستند.

این مسئول همچنین اظهار کرد: در مجموع عملکرد آموزش بخش خصوصی به حدود یک میلیون و ۷۲۷ و ۵۴۰ نفر ساعت به تفکیک ۴۵۲ هزار و ۶۶۲ نفر ساعت در بخش آقایان و یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۸۷۸ نفر ساعت بانوان می‌رسد، همچنین در بخش برنامه‌های جنبی بخش خصوصی ۹ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۶۰۲ نفر ساعت تعهد آموزشی در سال جاری ارائه شد.

وی اذعان داشت: همکاران ما در بخش آموزش حوزه رشته‌های فناورانه با ۲۵۵ رشته فرهنگی آموزشی، دو رشته صنایع دریایی، ۳۶۲ رشته راهبردی و ۲۹۴ رشته بهداشتی مشغول ارائه آموزش‌ها هستند.

درویشی در خصوص درخواست‌ها بابت حلقه مفقوده بین فنی و حرفه‌ای و تامین اجتماعی، تاکید کرد: شورای هماهنگی در وزارت کار میتواند این دو سازمان را به یکدیگر متصل کند ما هم به دنبال این موضوع هستیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران یادآور شد: در حال حاضر در حوزه رشته‌های جدید همچون آموزش‌های زیست فناورانه و گیاهان دارویی، توسعه انرژی‌های پنل‌های خورشیدی و اینترنت اشیا و غیره مجوزهایی را صادر کردیم.

این مسئول با اشاره به عناوین روزهای هفته ملی مهارت در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد: این هفته از روز جمعه ۳۱ تیرماه آغاز و تا پنج شنبه ۶ مرداد ماه جاری به‌همراه برنامه‌های شاخص ادامه دارد، آغاز هفته با شعار، مهارت؛ نهضت ملی، فرهنگ‌سازی و ترویج آموزش‌های مهارتی و در پایان با شعار روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نامگذاری شده است.

وی ضمن گلایه از عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی، گفت: در حال حاضر با حدود ۱۰ درصد از نهادها همکاری داریم که شامل؛ اداره کل صمت، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی و اصناف هستند و مابقی عملا همکاری خاصی با این سازمان ندارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.