استاندار مازندران در نشست خبری؛
سکینه مریخ
رویداد ساری ۲۰۲۲، فرصتی که پرده از درآمدهای پنهان مازندران برداشت

سید محمود حسینی پور نشست خبری با موضوع ساری پایتخت گردشگری کشورهای اکو “رویداد ساری ۲۰۲۲، اظهار کرد: فلفسه وجودی اکو از بدو تاسیس، فعالیتهای مشترک اقتصادی است که براساس آن این کشورها کنار هم جمع شدند، در این رویداد به گردشگری استان مازندران توجه ویژهای شد و این موضوع بهعنوان یکی از سکوهای حرکت به سمت توسعه استان قرار داده شد.
وی با اشاره به بحث دستیابی به توسعه همه جانبه مطلوب در مازندران، تصریح کرد: اگر این مهم تاکنون اتفاق نیفتاده بهدلیل ضعفهایی بود که در مجموعه مدیریتی که ما تاکنون در چهار دهه گذشته در استان طی کردیم، همچنین عمر مدیران استان کوتاه بود که در این بخش نیازمند یک ثبات هستیم تا به رشد بیانجامد.
حسینی پور یادآور شد: امروز با برگزاری رویدادهای بین المللی میتوانیم این پیام را به جهان مخابره کنیم که جهتگیری دولت مردمی و مدیریت عالی اجرایی استان هدف اصلی خود را تمرکز بر رشد فعالیت اقتصادی استان همراه با جذب سرمایههای بین المللی و فناوریهای نوین دانست.
استاندار مازندران اضافه کرد: استان مازندران با مساحتی حدود یک درصد از کل کشور در اکثر تولیدات کشاورزی دارای رتبه اول تا پنجم است، همچنین موقعیتهای بینظیری دارد که دروازه ورود به کشورهای دیگر بوده و نقش موثری برای ارتباط کشور دارد.
این مسئول گفت: ما آمادگی داریم با تامین کامل امنیت که مهمترین مولفه دوره سرمایهگذاری است زمینه ورود سرمایههای بینالمللی را با همگرایی فراهم کنیم، بهدستور رییس جمهور مبنی بر ایجاد ارتباط با کشورهای همجوار جهت تامین حداکثری منافع اقتصادی مردم این رویداد را به ظرفیتی برای معرفی ظرفیتهای فراوان و بیبدیل مازندران به کشورهای خویشاوند همچون کشورهای اکو تبدیل کند و قطعا از برنامههایی برای پیگیری دستاوردهای این رویداد و تهیه بسته راهبردی دیپلماسی تجاری و اقتصادی بههمراه برنامههای متنوع ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم با کمک رسانهها بتوانیم مازندران را به نه تنها اعضای اکو بلکه به بهانه و تحت پوشش همین رویداد به تمام دنیا معرفی کنیم که این میتواند بزرگترین دستاورد برای استان باشد.
حسینی پور خاطرنشان کرد: سالهاست که کشورهای عضو اکو در حال تلاش برای رسیدن به یک همکاری اقتصادی هستند اما تاکنون به هیچ سند مشخص قراردادی مشترک نرسیدند و صرفا در فضایی دیپلماتیک در حال حرکت هستند، گرچه ما مبادلاتی داریم که متاسفانه قابل توجه نیست و وارد قراردادی نشدیم همچون رابطهای با کشورهای شانگهای داریم.
استاندار مازندران خاطرنشان کرد: این اجلاس میتواند روابط تجاری بین ما و کشورهای عصو اکو را تسریع کند، از طرفی بسیاری از مناطق کوهستانی مازندران میتواند بحث اکوتوریسم یا همان بومگردی فعال بوده که امیدواریم با سرمایهگذاریها کل استان را در تراز استانی که مقصد گردشگری است بسازیم.
این مسئول در ادامه گفت: این رویداد میتواند دستاوردهای درازمدت برای استان داشته باشد البته این منوط به این است که تا چه اندازه بتوانیم ارتباط ایجاد کنیم.
وی گفت: کریدور شمال جنوب فرصت مناسبی برای ایجاد بیشترین تعاملات با کشورهای غربی است که آن را قطعا دنبال خواهیم کرد، ما الان در شرایطی هستیم که انتقال سنگ معدن روس به هند را که از طریق مرز طولانی ترکیه صورت میگیرد را از طریق بندر امیرآباد برعهده بگیریم، روسیه هفت سال قبل این پیشنهاد را ارائه کردند ولی رد شد، در حالی که سالانه ۵۰ هزار میلیارد تومان سود خالص این کار برای مازندران است.
حسینی پور اعلام کرد: برای مازندرانی که صنایع مادر ندارد اینگونه تبادلات بسیار موثر است، ما تازه در ابتدای راه هستیم و توسعه تعاملات با کشورهای همسایه را دنبال خواهیم کرد، در جنگ اخیر اوکراین و روسیه به شدت موقعیت مازندران در تعاملات اقتصادی و تجاری خودش را نشان داد اما ما آمادگی صادرات را نداریم.
استاندار مازندران خاطرنشان کرد: بخشی از رسانههای ما به زبانهای دیگر چاپ میشود پس این ظرفیت برای معرفی منابع عظیم این استان فراهم است.
این مسئول عنوان کرد: در نوروز امسال بیش از ۲۰ میلیون گردشگر و مسافر در مازندران داشتیم که در این بخش رتبه اول را کسب کردیم، ۲۱ درصد جمعیت کشور با یک فاصله سه ساعته به استان میرسند در حالی که این استان هنوز در حوزههای راه محروم است، پروژه آزادراه هنوز نیمه تمام است، تمام تلاشمان این است که بتوانیم در این دولت تحرک پروژه ازادراه تهران_شمال را با بودجه ای که رییس جمهور تخصیص دادند را بیشتر کنیم، در حوزه دریا هم متاسفانه حتی یک کشتی اتوبوسی دریایی نداریم، که سفارش اضافه شدن پنج فروند کشتی فقط برای تردد مسافر انجام شد تا تردد بین شهری و بین کشوری را تسهیل کنیم.
سید محمود حسینی پور عنوان کرد: توجه حتمی ما رسیدگی به بناهای تاریخی استان است، نگاهمان این است که خیلی از اینها میتواند به عنوان اماکن درآمدزا فعالیت کند.
وی در خصوص بحث عوارضی در مازندران، افزود: در مازندران محرومیتهایی نهفته است، بهعنوان نمونه برای تهیه و تامین پول نقد دستگاههای عابربانک مشکل داشتیم چرا که با هجوم مسافران مواجه شدیم.
حسینی پور اعلام کرد: ۲۰ میلیون مسافر در ایام نوروز در مازندران اگر میانگین نفری یک میلیون تومان پز کشیده باشند میشود ۲۰ هزار میلیارد تومان، این پول الان کجاست؟ طبق قانون ۸۰ درصد آن باید تبدیل به تسهیلات برای زیرساخت استان شود، گفتند این پول اینجا نیست دستگاههای پز از تهران آمده است.
استاندار مازندران ادامه داد: پسماند، کمبود آب، برق، ترافیک، آلودگی و غیره برای مازندران باشد اما پول برای تهران! این موضوع باعث شد پیگیری کنیم متوجه شدیم که ۳۲ هزار میلیارد تومان کارت کشیدند، ما در کل سفر رییس جمهور ۱۶ هزار میلیارد تومان بودجه گرفتیم، در حالی که ۱۶ روز عید ما میتوانیم با ۲۶ هزار میلیارد تومان استان را بسازیم ولی این پول در اختیار ما نیست.
این مسئول عنوان کرد: ما اعلام کردیم فروشگاههایی که میخواهند از دستگاه پز تهرانی استفاده کنند بروند در تهران کارشان را انجام دهند، خدمات را از آنها سلب میکنیم، تا استان بتواند درآمد کسب کند، چون ما عوارضی یا مالیات نداریم که امیدواریم از طریق آمادگی اماکن تاریخی درآمدهای خوبی را ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: دستاوردهایی که این رویداد برای استان مازندران شاید در طول تاریخ چندین سال باید بگذرد تا چنین رویدادی و در پس آن گفتمانی در مازندران در روابط بین الملل پیدا میکند که میتواند تمام ظرفیتهای اقتصادی خود را معرفی کند.
حسینی پور تاکید کرد: دستاورد بعدی ما این است که مازندران بهعنوان مقصد گردشگری و مورد توجه مردم کشور میتواند در حوزه گردشگری تعاملات خوبی با تمام کشورها داشته باشد و این مجموعه ظرفیتهای عظیم از شرق تا غرب مازندران دارد.
برچسب ها :استاندار مازندران ، رویداد «ساری ۲۰۲۲» ، سید محمود حسینی پور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0